Oefentherapie Cesar-Mensendieck

Oefentherapie Cesar-Mensendieck

Oefentherapie Cesar-Mensendieck is een paramedische behandelmethode gericht op het behandelen, maar tevens ook het voorkomen van klachten die kunnen ontstaan door een ongunstige houding en beweging tijdens dagelijkse activiteiten. Iedereen kent dat wel, een verkeerde beweging maken en de dag erna pijn in de rug hebben. Maar wat gaat er dan verkeerd, dat die pijn steeds weer terugkomt?

De oefentherapeut kijkt verder dan de klacht, er wordt namelijk gekeken naar uw gehele houding- en bewegingspatroon. De behandeling zal ook gericht zijn op uw specifieke situatie en hulpvraag.

Belangrijk is dat u met de tips, adviezen en de behandelingen thuis verder aan de slag kan om uw klachten te verminderen, weg te nemen en in het vervolg te voorkomen.

Belangrijk aspect aan oefentherapie, is dat het een actieve therapie is. Dit houdt in dat de oefentherapeut u begeleidt, maar dat u zelf thuis veel aan de slag zal moeten gaan met de oefeningen en houdingsadviezen. Fietsen hebben we immers ook niet in één dag geleerd. De houdingsadviezen zal u zo veel mogelijk toe gaan passen om het te gaan automatiseren.