Get fit, don't quit

Medische Fitness

Get fit don't quit

Medische fitness bij Fysiotherapie Carnissehuis is fitness onder begeleiding van een fysiotherapeut. Het trainingsprogramma wordt aangepast aan uw niveau en persoonlijke doel zodanig dat u, ondanks eventuele beperkingen, toch kunt sporten. Medische fitness is een vorm van training die deel kan uitmaken van een behandeling op basis van de klachten. De training wordt begeleid door een fysiotherapeut op basis van trainingsdoelen van de cliënt en heeft een maximale trainingsduur van 3 maanden.

Naar aanleiding van de klacht(en) en de gegevens die uit de intake en het onderzoek naar voren komen kan er een persoonlijk oefenprogramma worden opgesteld met de cliënt.

De begeleiding door fysiotherapeuten maakt het mogelijk een programma samen te stellen dat rekening houdt met de aanwezige klacht(en) van de cliënt en daardoor op verantwoorde wijze te kunnen werken aan conditie, stabiliteit, kracht en balans tussen belasting/belastbaarheid.

Medische fitness kan helpen bij onder andere de volgende klachten:

  • Aanhoudende en/of steeds terugkerende klachten in het lichaam (knie, heup, bekken, rug, nek, schouder en elleboogklachten)
  • Klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat tgv medische ingrepen of een ongeluk
  • Cliënten die willen revalideren na een nieuwe knie of nieuwe heup
  • Cliënten die willen revalideren na een hernia operatie
  • Cliënten die willen leren omgaan met chronische pijnklachten