We've got your back

Ben je verzekerd bij Zorg & Zekerheid, ENO of Just?

Nu alle zorgverzekeraars hun tarieven en voorwaarden voor 2023 bekend hebben gemaakt, moeten wij helaas vaststellen dat opnieuw geen enkele verzekeraar de fysiotherapeut een kostendekkend tarief betaalt.

Dit proces is al sinds 2005 gaande en de fysiotherapeut werkt al die tijd al ver onder de kostprijs. Als wij de prijsindexatie van het CBS zouden volgen vanaf 2005, zou dit nu €43,- moeten zijn. Dit is bijna 30% meer dan wat wij gemiddeld van de verzekeraar vergoed krijgen. Daarnaast stellen de verzekeraars steeds meer aanvullende eisen aan de fysiotherapiepraktijken die veelal geen bijdrage leveren aan de kwaliteit van de behandelingen van de patiënt.

Om goede zorg te kunnen blijven leveren, zijn scholing en goede faciliteiten nodig. Dit wordt steeds duurder, ook deze kosten stijgen hard. Het is onacceptabel dat wij er dus volgend jaar zelfs op achteruit gaan. Dit maakt dat wij als praktijk niet met iedere zorgverzekeraar een contract zullen tekenen.

Wij willen jou dan ook op de hoogte stellen dat wij voor 2023 geen contract afsluiten met zorgverzekeraars Zorg & Zekerheid, ENO en Just.

Indien jij bij één van deze verzekeraars blijft, kun je nog steeds bij ons terecht en van onze diensten gebruik maken. Je krijgt dan een factuur van ons, welke jij kunt indienen bij jouw zorgverzekeraar. Let op: er wordt dan maar een deel van de factuur door de verzekeraar vergoed.

Mocht jij dat niet willen dan raden wij jou aan om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar die wél de meerwaarde van de fysiotherapeut inziet. Hierbij zou je de volgende verzekeraars kunnen overwegen: DSW, Stad Holland of ONVZ.

Er zal een hoop moeten veranderen om uiteindelijk de vergoeding te ontvangen die wij als fysiotherapeuten verdienen. Nu steeds meer praktijken selectief contracten tekenen, hopen wij dat het signaal dat wij hiermee aan de zorgverzekeraars willen afgeven bij zal dragen aan een passend vergoedingsbeleid. 

Mocht jij nog vragen hebben naar aanleiding van dit bericht, dan horen wij dat uiteraard graag, neem hiervoor contact met ons op.